Recension: Pineapple Express (2008) (Film)

Pineapple Express (2008)Pineapple Express är en komedi regisserad utav David Gordon Green, som även har medverkat i "All The Real Girls", "Undertow" och "Snow Angels". Huvudtemat i filmen är en drog som kallas för (håll i er)... Pineapple Express! Denna drogen (som är en marijuana-sort) kommer senare i filmen orsaka en jakt på liv och död.

Seth Rogen spelar huvudrollen som Dale Denton, och när denne skall besöka ett hus på uppdrag via sitt arbete får han vittna till ett kallblodigt mord. Han får då panik och slänger ut sin ovärderliga joint genom bilfönstret, och försöker köra därifrån. Men hög som han är, så kör han in i en bil framför honom som står parkerad, som skapar ett tillräckligt högt ljud som orsakar att han blir upptäckt. Det är nu den hektiska jakten på vittnet till mordet börjar.

Seth Rogen har haft många strängar på sin lyra. Han har vid 26 års ålder medverkat som skådespelare i runt 26 produktioner, skrivit manus till sex produktioner och producerat lika många. Filmer vi har sett han i är "Superbad", "Knocked Up" och i "The 40-Year-Old Virgin".
Seth Rogens motspelare James Franco medverkar också i filmen. Han känner vi igen ifrån tex. storfilmerna "Spider-Man" 1,2 och 3. Han är en mycket talangfull skådespelare, som ännu inte har fått visa sin fulla kapacitet. Så mitt tips är att komma ihåg hans namn. Visst, i denna filmen spelar han en korkad pundare med ingen som helst framtidsutsikt. Men det är det som imponerar mig att han även kan spela en sådan här roll.

Jag tyckte den var grymt rolig, och en av få pundar-filmer som jag verkligen kan rekommendera. Det är främst Seth Rogens korkade skådespeleri som lyfter filmen, men även James Francos smarta stil. Som sagt, jag tycker ni ska se den om ni verkligen vill skratta.

Pineapple Express får 7 av 10 pappa-poäng

Kommentarer
Postat av: Mike

Håller med dig.

2009-02-06 @ 13:52:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0