Recension: La Bamba (1987) (Film)

La Bamba, originalposter år 1987La Bamba, en film som är inspelad samma år som jag är född (wow, där fick ni reda på det!) och som många kanske känner igen, syftar på film-titeln, så handlar denna film om mannen som förde gjorde folkvisan "La Bamba" världskänd i rock'n roll-stil. Det är en sann historia, och kan beskrivas som en dokumentärisk film om den mycket populära mexikanska man vars namn är Richard Valenzuela, mer känd under artistnamnet Ritchie Valens, som växte upp i Kalifornen. Man får vara med om en resa genom Ritchies liv, från en bonn-grabb till en stjärna utan dess like. Vi får vara med om när han skapar list-ettorna Donna och La Bamba, och samtidigt får vi vara med i familjeproblemen.

Rollen som Ritchie ser vi den mycket begåvade och karismatiske Lou Diamond Phillips (det är han i unga år på omslaget av filmen till vänster). Ni kanske känner igen honom? Han har bland annat varit med i film-serien, som var i tre delar, "The Triangle" som baserades på de märkliga händelserna i Bermuda triangeln, utanför Amerikas kust. Rollen som Ritchies ostyrbara halv-bror, Bob Morales, spelades utav Esai Morales.

Under själva inspelningsprocessen så kom faktiskt Bob Morales och Connie Valenzuela dit för att hjälpa till att motivera skådespelarna, så att filmen skulle berätta en så sann historia som möjligt.

Jag har fler sanna okända historier som jag kan berätta, men då får ni skriva att ni vill veta det i kommentarerna, för att då avslöjas mycket av filmens handling.

Enligt mig, så är detta en av de bästa filmerna som har gjorts. Jag har aldrig sett den innan förrens nu, men för att vara från -87 så är den mycket, mycket bra. Härlig närvaro, fina scen-tagningar och underbar musik. Lou Diamond Phillips gör en strålande roll, och tolkar Ritchie magnifikt!


La Bamba får 8 av 10 pappa-poäng!

Kommentarer
Postat av: Chris

hejsan, i vår/sommar är jag också pappa för första gången, man kanske kan få lite tips?

2009-01-24 @ 16:53:53
URL: http://tarantinos.blogg.se/
Postat av: Chris

Den där filmen kanske skulle va nåt :)

hehe tack för tipset, kommer kanske behövas om man bara får sova 3-4 timmar sen när barnet har kommit till världen. Shit, hur ska man orka sova så lite? tog det lång tid för dig att komma in i den dygnsrythmen? Hur gammal är din grabb då? vi kommer med att få en grabb, om barnmorskan har rätt vill säga. Ska döpa honom till Wiggo hehe

Hänt något kul i helgen?

Din blogg är najs den med btw

2009-01-25 @ 00:42:31
URL: http://tarantinos.blogg.se/
Postat av: Chris

Jaså så ni hade Wiggo som namnförslag! soft hehe. Men Theodor är ett riktigt fint namn med tycker jag. 2 veckor bara! fan man får gratulera, trodde inte han var så ny hehe. Måste ha varit 2 grymma veckor, kan man slita ögonen från lillen eller?



Jupp, det är ju den där Diamond-nissen, sett honom i några rullar innan.

Ska nog ta och se Midnight Movie snart, har du sett den? verkar vara nån flummig skräck

2009-01-26 @ 00:24:15
URL: http://tarantinos.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0