"Improv"...

Fick höra igår om något rätt häftigt som tydligen är på uppsvingen från USA. Det kallas för "Improv" och det innebär att en grupp frivilliga människor samlas på en plats i en stad, och gör en synkroniserad sak. Som i klippet som jag har lagt in här i inlägget.
Det finns överallt på internet olika organisationer, och i detta fallet är det "Improv Anywhere". De lägger ut en "uppgift" på sin hemsida, och sen får vem som helst vara med. De går till den valda platsen och inväntar order. De frivilliga människorna kallas för "Agents".
I klippet nedanför är de i Grand Central Station i New York, och skall vid ett visst klockslag stå helt still i 5 minuter. Meningen med detta är för att se omgivningens reaktion, och som en mycket respekterad man inom "Improv" sa:

- Vi gör detta för att bryta människans dagliga mönster. Vi vill skapa reaktioner som skall influrera i ett ändrat beteende, och att i sin tur mutera tankesättet. Vi är så vana vid saker och ting, då vi misstycker när något annorlunda sker.


Jag tycker det är förbannat coolt. Haha, kolla omgivningens miner och ansiktsuttryck. Dem fattar ingenting =)



Kommentarer
Postat av: Maria

Vilken effekt vill man ha? Är nog lite trög på tisdags morgonen :)

2009-02-03 @ 10:50:25
URL: http://xtremebeautynails.blogg.se/
Postat av: ebba

vad coolt, men tänk att stå helt stilla i 5 minuter då måste man ju hitta en bra pose, dåligt för den som står på ett ben, haha

2009-02-04 @ 18:19:19
URL: http://axlundans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0