Recension: Imaginary Stars: Stars and Trucks (2009) (Musik)

Imaginary Stars: Stars and Trucks (2009)Imaginary Stars har kommit med ett album. I förrgår tränade jag fotboll, som alltid på torsdagskvällarna. En kompis som går i laget har spelat in en skiva, med musik som han har skrivit. Peter Lindqvist heter han, och hans band heter "Imaginary Stars". Jag säger bara detta, KÖP SKIVAN! (Skivan heter "Stars and Trucks"). När jag satte i skivan i bilstereon och hörde hans första yttrande i låten, så tänkte jag "Är det en Tracy Chapman-skiva jag har fått eller??". Han har en underbar röst, och jag kan säga att jag blev mäkta förvånad. Kan den lilla pricken till människa yttra sån stämma? Tydligen, och hans gura talar för sig själv. Dock, och då menar jag verkligen dock... så finns det så mycket mer att utveckla. Det största problemet är mixningen. Om han hade ett riktigt bra crew som kan mixa låten till perfektism, så skulle låtarna vara i världklass. För själva texterna är helt underbara. Det finns två låtar på skivan som är absoluta favoriter, och dem heter "Sing something new" och "Pictures". Den sist nämnda är en favorit med stort F. Kom ihåg hans namn, och kom ihåg vart ni läste om honom först! "Imaginary Stars" is coming your way...

Om ni vill köpa skivan, så klicka dig in på www.imaginarystars.se och sedan in på "Store".

"Stars and Trucks" kostar 80 kr inkl. frakt. PS: Nej, albumet finns inte att ladda ner någonstans on the wild web, så du behöver inte ens prova.

Imaginary Stars: Stars and Trucks får 7 av 10 pappa-poäng!

Väntan på att Theodor skall vakna...

Sitter vid min mors dator lite medan jag väntar på att Theodor ska vakna. Jag är återigen hos mina föräldrar och hälsar på. Tittie är i Tyskland idag med sin mamma, och ska köpa "saft". Alltid lika gott med färdigblandad "saft".

Igår var det ingen speciellt rolig kväll, då jag helt plötsligt fick åka in och jobba på biografen. Inget roligt alls, då jag hade sett fram emot att få spendera kvällen med Theodor och Tittie. Men icke sa Nicke (märk ordvitsen...), jag fick allt köra i il-fart till kneget och jobba lite. Theodor fick följa med, men bara en liten bit. Släppte av han hos mina föräldrar. Därav varför jag har sovit här inatt. Självklart är det såklart mysigt att gosa ner sig i fotöljen, i huset där man växt upp. Skönt för Theodor med att få spendera tid med sin farmor och farfar med. Viktigt, viktigt säger jag bara. Du som är nyförälder och har god kontakt med dina föräldrar/svärföräldrar, låt ditt barn få umgås med dem. Det är viktigt...

Nu hörde jag lill-killen gny i det andra rummet, så jag får väl se efter om han vill skratta lite.

Tittie och Lena, ha det så kul i Töskland idag!

Blogg-vilan över...

Haha, har ni saknat mig? Jag har inte skrivit på några dagar nu känns det som, och det får jag väl be om ursäkt över. Men så är det när man har blivit pappa, att ibland finns det andra saker att göra en att skriva i en dum blogg. Ok, förlåt bloggen. Ska aldrig mer säga att du är dum!

Igår körde jag och Tittie (och Theodor) till hans morföräldrar med Titties systers bil. Den skulle in på lagning i det området, så vi var så snälla att köra dit den. Sen när vi kom dit  så stack Jimmie, Koffe, Tim (Titties bror om ni inte visste det) och jag iväg till en stad som börjar på H, för att hämta ett spel åt Tim. Killzone 2 vill säga. När vi körde hemåt så svängde vi inom en kille som vi har lärt känna genom Xbox Live (Call Of Duty bland annat). Han heter Peter, och han är 38 år. Riktigt trevlig. Vi satt och snackade lite och så, och sen åkte vi hem igen efter en stund då vi kände oss väldigt sugna på att se det nya spelet in action.


Jimmie fular sig...


Sen på kvällen så åkte Jimmie, Koffe och jag hem till våra "riktiga" hem. Tittie och Theodor stannade kvar så jag ska åka dit ikväll efter min fotbollsträning. Ska bli riktigt mysigt att träffa sin pojk och flicka igen. En dag utan dem är tillräckligt för att verkligen sakna.

Nu tjatar min mamma på mig att jag ska plocka undan på köksbordet. Nej, jag bor inte hemma hos mamma, utan jag bara hälsar på. Hon står och lagar mat, så jag antar att jag ska duka. Skriver en rad lite senare, bland annat om att jag är en riktigt slarver angående omröstningen (som jag har här till vänster i spalten) och om filmen jag såg igår (Gran Torino). Riktigt bra film. Clint Eastwood i sin esse...

Är det inte svårt?...

Har fått frågan ett antal gånger nu, och jag börjar bli riktigt konfunderad efter att ständigt fått förklara min synpunkt. Frågan lyder "Alltså, du som har fått barn nu och är pappa... är det inte svårt!?". Vad är det som är svårt? Ansträngande ibland kanske, men absolut inte svårt. Det är ju det mest naturliga som finns. Det finns i vårt blod och i våra instinkter. Det enda som kan vara svårt ibland är väl uppfostringstillvägagåendet. Jag och Tittie har säkerligen flera olika synpunkter som kolliderar med varandra, men det handlar ju bara om en bra kommunikation. Det kan handla om precis vad som helst, och det kan vara en sån liten bagatell till en jätteviktig sak som kan ha en avgörande faktor hos barnets framtida uppfostran. Hur som helst, så är det inte svårt att vara pappa eller mamma. Inte enligt mig i alla fall, och om det nu är någon som tycker tvärtom så får ni gärna kommentera och säga det. För som sagt, det är det mest naturliga som finns...


Far och son vid stranden...

Jag som sportjournalist?

Fick ju som sagt ett samtal från min förra tränare. Hade inte haft kontakt med han på ca 3 år eller något, så ringer han nu och frågar om jag vill arbeta lite extra som sportjournalist för fotbollslaget. Jag blev oerhört förvånad och chockad, för jag hade ju inte väntat mig detta. Jag har inte tackat ja ännu, men va tycker du? Du som läser detta inlägget kan väl säga va du tycker? Jag är lite sugen, men orkar jag? Har jag motivationen? Min absolut rädsla är ju att detta kommer stjäla mycket tid från min son. Och det vill jag absolut inte. Om det skulle bli så, då hoppas jag kan upptäcka det så jag kan prioritera om så att jag både har extra-jobbet kvar och tiden med min son/flickvän. Men hallå, jag som sportjournalist? Känns lite skumt och fånigt, när man hör sig själv säga det... Hihi.

Maten tog aldrig slut...

Sitter vid min svågers dator för tillfället. Är sjukt trött, och vill helst bara lägga mig och sova. Dock sitter Tittie i sängen med sin dator, så jag får nog fråga snällt om hon kan maka på sig lite. Men det ska väl inte vara så svårt, hon är ju en sån pudding... Hihi =)

Jag skrev ju innan till er att jag var tvungen att abrupt sluta bloggandet, då maten var serverad. Hon hade lagat något så himmelskt gott, och min frustration fortsätter då vi inte vet riktigt vad det heter. Vi får kalla det kycklingrullar! (Nope, det var icke enchilladas!). Jag blev sååå mätt! Tittie bara fyllde på min tallrik om och om igen, tills jag fick ännu en omgång. Hon försöker nog göda mig, så hon kan grilla mig som en gris. Till efterrätt så fick vi det vi hade som efterrätt vid nyår. Nått liknande äggtoddy med jordgubbar i bottnen av glaset. Mycket gott, mycket gott! Bravissimo Tittie!

Sedan såg vi "About a Boy" som gick på tv. Har sett den väldigt många gånger, men alltid lika rolig. Hugh Grant är en av de bästa. Synd bara att han oftast spelar i två kategorier, ena stunden är han en mesig överklasskille och i andra är han en hjärtkrossande charmör utan dess like. Men men, det kommer väl någon roll som kan testa hans kvaliteér. För det vet vi ju alla att han har, eller hur?

Theodor var vaken en stund innan och tittade sig omkring. Ni kan bara ana hur stolta vi är över honom. Han växer och växer. Blir ibland oerhört rädd för att det ska gå lite för fort. Vill inte att denna tiden bara ska flyga iväg, och imorgon så är han 21 år och ringer hem till sina päron och säger att dem ska bli farmor och farfar. Slow down time, can we not sit down and chat?

Dagens uttryck, sagt utav min alltid så humoristiska svärfar:

- Oj, vilken flytning!

Vår snälla pojk...

Det är inte klokt vad Theodor har förändrats. Jag har ju varit utan honom (och Tittie!) i flera dagar, och nu är jag som sagt äntligen här. Jag kan inte sätta tummen på vad det är, men en tydlig sak är hans ögon. Dem har blivit mycket ljusare, så nu kommer dess blåa nyans alltmer fram. Min lilla pojk, blåa ögon som sin pappa. Men hans näsa, ja den är Titties.

Alla nyblivna föräldrar, kolla HIT! Jag måste bara berätta för er om magdroppar. Theodor har skrikit och skrikit vissa kvällar, och ibland har han ylat tills själva lätet inte orkar komma fram längre. Frågan och tanken som man inte vill få uppfylld "KOLIKBARN!?", men detta är/har det dock inte varit som tur är. Ni kanske känner igen er när man står där i mörkret med sin lilla bebbe i famnen, och försöker lugna och söva. Då det snurrar i huvudet av både trötthet och känslan av frustration. Ta-daaa, då har jag glädjen att berätta för er om magdroppar. "Semper BrioGaia Magdroppar" kallas det, och det använder man för att lugna bebisens mage. Man ger 5 droppar av detta på en sked som sen din bebis för lapa sig i. Vår Theodor har fått det nu i ca. 3-4 dagar, och han är som förbytt (inte bokstavligen talat!). Han är så snäll och han skriker aldrig. Idag har han sovit, ätit och skrattat, Vet inte om detta är en annan orsak, men han har börjat äta med ett mellanrum på ca. 4-5 timmar. Allt för att magen ska få vila så mycket som möjligt.

Nu är det mat! Tittie har lagat något som vi inte vet va det heter, men det är tunnbrödsrulle med en massa i. Vet bara att i massan så är det kyckling i. Nu är jag hungrig, så nu slutar jag skriva.

Film och ett mystiskt telefonsamtal...

Då var man tillbaka i Trönninge en vända och har precis checkat en film. Ska sova här i natt igen, så varför inte duka upp lite godis till filmen? Vi såg Ravenswood (eller Restraint som den heter i Amerikatt). Den var väl sådär, ingen höjdare precis. Kommer recension på den, så slutsnackat!

Sen helt plöstligt så fick man ett telefonsamtal med. Hörde det inte först, utan såg sedan att det låg ett röstmeddelande och väntade på lilla Nicklas. Jag lyssnade, och fick höra att det var min gamla fotbollstränare så vi får väl se va han vill =) Försökte ringa tillbaka, men ingen svarade. Får väl antagligen ett pling-pling imorgon kanske.

Jag måste säga detta... Gud, va min näsa rinner!


I (dont) got the fever...

Idag är jag feberfri, så imorgon är det arbete som gäller. Först på reningsverket, och sen direkt efter det till biografen. Härlig dag det låter som, eller vad säger ni? Men som motivations-påse att äta ur, är att jag ska köra hem till min son och underbara flickvän som för tillfället är hos hans mormor och morfar. Antagligen stannar vi där till på söndag dessutom, så dem blir inte utan oss i första taget. Mow-ha-ha-haaa...

Vaknade upp hos mina föräldrar idag vid ungefär 08.30. Kan ni tänka er, jag är ledig och vaknar så tidigt. Snälla Gud, jag kunde väl ändå ha fått vakna 09.00 iallafall! Som Jim Carrey sa i Bruce Almighty: "Smight me you mighty smighter!". Jag åt min frukost, och sedan bar det iväg till lägenheten. Hade ingen speciell planering på dagen, men det blev lite xbox 360 iallafall. Är ni chockade? No, I did'nt think so... Ska sova hos mina föräldrar ikväll igen hade jag tänkt, så jag ska se om jag kan fixa någon film som jag och pappsen kan se. Se och se, han somnar alltid efter fem minuter. Haha.

Är det någon mer än jag som har tröttnat oerhört mycket på Msn Messenger? Kan dem inte försöka utveckla det lite mer snart? Det har varit exakt samma sak nu i århundraden, känns det som iallafall. Enda gången det är roligt, är när Tittie eller någon kul kompis skriver en rad. Annars så är det bara offline som gäller. Word...

Recension: W Delta Z (2007)

W Delta Z (2007)W Delta Z är en kriminalfilm med en mycket brutal handling. Den ensamma och ärrade polisen Eddie Argo får till uppgift att försöka lösa en rad makabra mord. Alla morden har vissa likheter, bland annat ett bortbränt finger och en inristning i huden som lyder "WΔZ". Men efter varje kropp som hittas, så är det två nya bokstäver som adderas till ordet. Är det en formel, eller är det bara ett sätt för att vilseleda polisen? Eddie Argo och sin gröna medhjälpare inleder en undersökning, som bara blir mörkare och mörkare.

Stellan Skarsgård, vår svenska superstjärna, spelar rollen som den bittre polisen Eddie och som sin motspelerska ser vi den vackra Melissa George som inte riktigt har fått fart på sin karriär än. Hon har bara spelat i serier och i så kallade B-filmer hittils. Stellan har vi sett i bland annat "Mamma Mia!" och i "Kiss Kiss, Bang Bang". Det finns dock en till mycket känd skådespelare/-spelerska, men honom/henne väljer jag att inte namnge eftersom att det har en betydande faktor ur filmens story.

W Delta Z heter filmen, men oftast ser man det utskrivet som WAZ när det egentligen ska stå WΔZ. Det är lite krångligt, men dem verkar ändå ha fått ihop det.

Jag tyckte inte den var något vidare. Amatörmässigt filmat, med scener som var alldeles för långa. Förstår inte riktigt varför vissa scener ens var med då dem inte fyllde någon funktion. Eddies grönjöling till polis förstår jag (och min pappa) inte heller vilken funktion hon hade. Den enda som gör en bra insats, är vår alldeles egna Stellan. Den hemliga skådisen gör också en bra prestation. Men det är Stellan som räddar filmen.

W Delta Z får 3 av 10 pappa-poäng!

Dagens ord: Fis!

Glömde ju berätta om när jag och mamma var ute och handlade. Vi var påväg mot affären, och mamma körde den röda lilla Nissan Micran. När vi närmade oss så var vi tvungna att byta fil, så att vi sedan skulle kunna köra av till parkeriingen. Men då lägger sig en gubbe i den andra filen precis bakom oss, och bara ligger där. Mamma blinkar att hon ska över, men han vånnar inte det minsta. Då helt plötsligt så hör jag ifrån tomma intet:

- Fis... Fis!... Fiiiiiiiiis!!!

Det är mamma som blir frustrerad och vill över till andra filen, medan hon inte hör sig själv säga "fis" när hon egentligen menar "skit". Ni kan tro att jag skrattade! Förlåt mamma, men jag var bara tvungen att skriva om det... Hihi!


Skada för livet...

Inatt greps jag av panik. Som jag har berättat innan så drabbades vi ju av en inbrottstjuv i vår förra lägenhet, och ända sen dess har inte vardagen varit exakt densamma. Man lyssnar på konstiga ljud nattetid, och man är lite avvaktande när det ringer på dörren. Man är ju inte ett levande nerv-vrak, men...

Inatt så kunde jag inte sova. Jag är ju lite sjuk (feber och annat sånt trams) så jag satte mig i soffan vid 03.00-tiden och drack en varma koppen. Tv:n var på och jag började känna mig lite trött. Helt plötsligt så hör jag ett starkt ljud, liknande en smäll, och jag for upp och tittade på dörren. Jag såg ett märke på dörrens insida, och greps av total panik. Så, jag ringde polisen och sa att det kanske var ett pågående inbrott. Men sen hörde jag inget mer i trappuppgången, förrens man hörde två flämtande poliser springa uppför trapporna. Jag, Tittie och Theo bor rätt högt upp så dem hade ju fått springa ett antal steg för att komma ändå upp. Innan dem ringde sen igen från bilen, så hade min tanke redan slagits att det var kanske inte så smart att ringa 112. Borde ha avvaktat och sett om det verkligen var någon skum typ utanför dörren som vill in i värmen, eller om det bara var brevbäraren som slängde in dagstidningen i grannens brevlåda. Märket i dörren, tänker ni då såklart, var tydligen där sen innan. Tittie och Theodor är hos hans mormor och morfar, och när jag pratade med hennes så sa hon att det märket har hon sett sen tidigare.

Hur som helst, så börjar jag bli riktigt trött på att ständigt ha en oro i kroppen. Min stora önskan vore ju att han låses in för gott, men det kommer ju självklart inte hända. Han får säkert villkorligt, eller samhällstjänst. Känns som ett men för livet, som en skada som alltid kommer ligga i minnet. Ljudet av fönstret som slås in, kommer ligga permanent i trumhinnans smala gång. Suck. Men en sak kan jag säga med råg i ryggen... Om det är någon som försöker komma in när Tittie och Theodor är hemma, och vi inte kan ta oss ut på något sätt, då bryr jag mig inte om vad lagen säger. Ingen ska få utsätta min familj för någon fara...

Älskar dig Tittie och Theodor, älskar dig mamma/pappa, älskar dig min syster/familj, älskar alla mina närmsta släktningar och jag älskar alla ni som står mig nära. Svärföräldrar och vänner. Tänk vad världen hade varit onödig, om inte ni fanns?


Sjukling...

Vaknade upp imorse med världens bombattentat i huvudet, och med en motorsåg som stog på högvarv i halsen. Dessutom kändes det som om man var i en öken, så varmt var det. Har fått förkylningsinfluensan (tror jag) fast dock den mildare typen antar jag. För näsan rinner inte stup i kvarten, och febern har gått ner något sen jag tog panodilen. Men vi får se, jag lär ju märka det...

Jag var lite orolig imorse dock, att Theodor skulle bli smittad av mig. Vet inte om det är någon större fara för bebisar att bli smittade av sån här slags sjukdom. Om man tänker efter så var nog inte grottmänniskor såhär petiga, men om dem bebisarna klarade sig bra så varför inte nutida bebisar?
Hur som helst, jag stannade hemma idag från jobbet (fastän att jag skulle underhålla aggregaten idag!) och vi kom överrens om att det kanske är bäst om Tittie och Theodor åker hem till mormor och morfar idag och övernattar. Oerhört tråkigt, men bäst för alla tre antar jag. Jag vill inte smitta vår son, jag är inte på alerten att ta hand om Theodor när han skriker och Tittie är supertrött om dagarna då han vaknar upp till tre gånger per natt nu. Han somnar ju inte direkt heller, så det tar ju tid det också. Och hon orkar ju inte ta hand om Theodor dygnet runt, det blir ju alldeles för jobbigt. Så när Tittie ringde sin mamma, så blev det ju ett glatt liv i luckan direkt. Theodor ska få träffa mormor och morfar idag...

Pratade lite med min mor och far idag också, och dem undrade ju såklart hur jag mådde. Tur att man bor så nära sina päron ändå, om man saknar mat för dagen till exempel. Skulle bara skriva lite i bloggen (som ni kanske märker) och kolla lite snabbt på Arbetsförmedlingens hemsida innan jag går och lägger mig igen. Dock önskade jag att jag hade lite halstabletter hemma... Mamma, läser du min blogg idag? Hihi...

Theodor håller sin flaska alldeles själv!

Gangster...

Haha, vi tog denna bilden på Theodor och är han inte söt! Just för tillfället då vi tog bilden så var han rätt skrikig och arg, men Gud va han va söt. Vår lilla gangster...

T-Dog in da house! REPRESENT!


Theodor är en gangster...

Offentliggör mitt och T:s namn...

Min flickvän satt och läste i min blogg igår och ropade plötsligt ut:

- Men, hallå! Du har ju skrivit ut mitt namn på flera ställen i ett inlägg!

Jag sa då att jag skulle ändra det direkt. Jag hade nämligen precis lagt ut det, så ingen borde ju ha sett det än. Men hon sa då att det gjorde ingenting, att det kunde få vara så.

Så, från och med nu så berättar jag och offentliggör jag mitt och T:s namn. Hej alla trogna läsare, jag har kallat mig för N men i själva verket så heter jag Nicklas. Min flickvän T, heter Tittie och som ni redan vet så heter vår son Theodor. Dock får ni absolut inte veta våra efternamn.


I'm back...

Då sitter man äntligen här igen och skriver, då det har varit fullt upp dem senaste dagarna. Jag har precis jobbat varenda dag denna veckan, och nu börjar en ny vecka. Gud va roligt... not! Men jag vill ändå be om en ursäkt för att jag inte har lagt ut en ny omröstning. Jag har ju även lovat att det skulle handla om ett pris denna gången, men jag får nog skjuta lite på det. Vi får ta det nästa vecka istället. Hoppas ingen blir sur eller mordlysten nu, men som mr Frank Sinatra sa: "That's life!". Hur som helst, så är den nya omröstningen ute. Vi är dock inte i fas i veckorna, men det får duga. Vi får skylla på nätet, att det trasslade ihop sig...

I helgen som precis varit, så har jag som sagt jobbat. Hela arbetsveckan på reningsverket, och helgen på biografen. Har börjat på allvar nu lära mig maskinist-yrket, då jag innan bara har suttit i kassan och sålt biljetter/godis. Får se bara hur länge jag orkar ha två jobb, nu när Theodor har kommit till världen. Förresten, min kompis Danne blev pappa för någon dag sen till en liten pojk, Leon, som var 9 veckor för tidig (tror jag!). Fick en bild sen, och banne mig va söt han va. Haha, grattis igen!

Nu så mina vänner så ska jag snart köra till jobbet. Kul va?


Fredagen den 13...

Kan ju även berätta det att denna förbannade dagen har inte varit min dag precis. Först så skruvade jag sönder mitt pekfinger med en skruvdragare. Sen så slog jag i huvudet i en balk så att hela huvudet höll på att trilla av (inte bokstavligen talat) och sen till sist så råkade jag hälla ut ett helt glas vatten som jag höll i, när jag skulle ta upp en sak som jag från golvet. Jag är en klant. Vi kan allihopa bokstavera det tillsammans: K-L-A-N- och sista bokstaven -T!

NU ska jag sova. Saknar er, Tittie och vår son!

Dag två, utan mina älsklingar...

Det har varit en hektisk dag idag för mig, då jag har jobbat och sedan åkt hem för att förbereda för spelkvällen. Zani, Bobby och Maddox (deras spelnamn) kom en timme tidigare än vad de skulle, så jag han inte göra så mycket. Hade tänkt fixa ihop rätt mycket, men det fick bli som det blev. Jag var ju hos frisören i förrgår och kapade av nästan allt hår, så det han jag inte styla till. Så det fick bli mössan sen, haha.

Men hur som helst, vi hade grymt trevligt när vi öppnade spelkvällen med att lira lite Call of Duty - World at War, för att sedan ringa efter lite pizza. Måste ha lite bränsle i kroppen för att palla lira så koncentrerat som vi gör! Sedan bytte vi spel, och satte igång Nhl -09. Det var ju inte min stora favorit, men det fick gå ändå. Jag vet inte varför, men efter två matcher så ville ingen vara med i samma lag som mig. Undrar varför... (hihi)

Detta är en liten tradition vi har, att annordna spelkvällar lite då och då. Pizza och Xbox 360 = Priceless! Men idag hade vi en liten intressant twist på kvällen, vi stack ut på krogen och lirade biljard. Blev dock inte så länge, då jag och Maddox ska jobba imorgon. Han börjar klockan 09.00, medan jag börjar så sent som 14.30. Men jag var trött, så det var rätt skönt att komma hem!

Men nu till det viktigaste, jag har nu varit utan mina två älsklingar i två hela dagar. Börjar bli oroligt jobbigt. Tycker inte om denna känslan, då den flyger på en ibland som en fiskmås med bruten vinge, att det känns som att man aldrig kommer få se dem igen. Men imorgon så kommer dem hem, innan jag börjar jobba. Skönt det iallfall, så man dämpar sitt Theodor-Tittie-abstinensbesvär! Älskar er båda väldigt mycket, ses imorgon mina änglar. Nu ska jag sova, för jag är super-trött!


Call of Duty - World at War (Gameplay)

Nhl 09 (Gameplay)

Varför? Chris Brown...

Alltså, när man har en sådan talang som efterliknar Kungen av Pop så nära man kan komma, varför ska man slarva bort den då? Chris Brown är enligt mig den personen som hade den dära stjärnglimten som Michael Jackson hade/har, då han var som aktivast. Och nu, så får man höra i tidningarna att han ska ha misshandlat sin tjej som är en superkändis. Rihanna, med vänner mäktiga som få. Hur kan detta hända? Är det sant? Tydligen så hade hon bitmärken, sönderslagen näsa och blödande panna. Är detta sant, att den charmerande C Breezy kan göra något sådant här. Jag vet inte, och jag hoppas att allt är påhitt eller en ren missuppfattning. Men denna gången verkar det inte vara det. Rihanna har tydligen gått ut offentligt med detta, och att han är den skyldige. Varför Chris, varför? Hela min respekt försvann. Titta på detta klippet, där han dansar en hyllning till den legendariske James Brown. Michael Jackson kan exakt detta med, och ni kanske förstår vad jag menar med den där stjärnglimten när ni ser klippet. Det krävs ett geni att dansa såhär, men det kanske inte räcker...

Det första klippet är på Chris Brown (ni får spola fram till 3:38 för James Brown hyllningen), och det andra är ett gammalt klipp med en ung Michael Jackson som står på samma scen som James. Michael stog bland publiken, och då såg James honom och bad honom komma upp och underhålla lite.


Ensam i lägenheten...

Då sitter man här ensam och frusen i en kall lägenhet. Theodoe och T är hos T:s föräldrar och sover över, medan jag är kvar här hemma eftersom att jag jobbar på dagarna. Är dessutom tänkt så att man ska ta tillfället i akt att försöka sova så mycket som möjligt inatt. När man väl har chansen att göra det menar vi. Men, om jag känner mig rätt så blir det nog rätt så mycket saknad och funderingar över vad mina två små älsklingar gör för stunden. Får se om man somnar, håll tummarna för mig...

Jobbat idag och ska jobba imorgon. Fast på kvällen blir det fest, då några av mina närmsta vänner kommer på besök för en liten spelkväll. Det är en liten grej vi har, att samlas ibland och spela lite Xbox 360 och käka en pizza. Men imorgon blir det även utgång, med lite pilsner och biljard. Härligt värre...

Förresten, måste berätta att jag har nu fått se min pojks leende några gånger igår kväll. Så nu behöver jag inte oroa mig längre över att han dissar mig, för nu har jag fått min bekräftelse. Haha! Bilden nedan är Theodor innan dem åker iväg till svär-päronen. Mmm, kom hem!


Theodor är res-klar...

Det mytomspunna skrattet...

Nu har Theodor i flera dagar vid vissa tillfällen skrattat. Inte ett sådant där HA-HA skratt, utan lite mer som Hi-Hi. Jag dock har aldrig fått se det, då han väljer sina tillfällen väldigt slugt. Jag försöker smyga mig på lite snabbt då och då, för att kanske kunna få en glimt av det mytomspunna skrattet. Ibland när jag sitter vid datorn eller ligger i sängen och slumrar, så hörs skrattet eka lite lätt i väggarna. Det slår aldrig fel, för kort därefter så hör man T säga:

- Nu missade två stora flin!

Vad ska man säga? Känns som om mitt barn försöker spela mig ett spratt. Fortsättning följer... (hihi)

Nu sitter jag här och skriver lite, medan Theodor precis har somnat. T sitter i tv-rummet vid datorn och slappar efter en dag med Theodor. Han har börjat bli rätt så livlig nu, och man ser att han blir mer och mer medveten. Nu helt plötsligt så ligger han i min famn, eftersom att han vaknade. Så nu kan jag inte skriva mer. Rätt jobbigt att skriva med en hand!


Mot åtal...

Let there be justice...Idag fick vi brevet vi har väntat på. Åklagaren har beslutat att det blir åtal. Som jag har berättat innan i ett inlägg för ett tag sen, så fick vi besök utav en inbrottstjuv klockan 1 på natten då vi var hemma. Han togs på bar gärning i lägenheten, och efter det så har vi väntat på ett beslut om det blir ett åtal eller inte. Så nu vet vi det. I nästa mening tänker jag svära, så jag vill nu i förhand be om förlåtelse... Nu ska den jäveln få, som satte min familj i fara... Älskar dig T, älskar dig Theodor.

Idag har jag jobbat som vanligt. Det skulle bli en inspektion som innebar risker och faror på arbetsplatsen, så hela morgonen gick ut på att städa upp hela innegården från allt skräp. Innegården omges utav pannor, vattenrening och rökgasrening osv, så det är viktigt att det är städat och fint för arbetarna som ständigt går där.

När jag kom hem, så möttes jag utav ett härligt skrik som ägs utav en liten kille vid namn Theodor. Han satt i T:s mysiga famn och hade lite ont i magen. Han hade precis ätit, så jag kom precis när dem var klara. Jag fick inte ens av mig jackan innan han låg på min bröstkorg. T satt där så söt, min gulle-anka! Hihi.

Nu har vi precis ätit, och jag har bakat en kladdkaka (order från T) som vi ska äta strax. Jag tror det blir film klockan 20.00 som vanligt ikväll, men är inte säker. Vi får se, det är inte det lättaste att titta på film om Theodor skriker och vill ha uppmärksamhet. Som sagt, vi får se vad som sker. Nu hörde jag dock lite fotsteg (T:s förstås) och nu kom det lite skrik från sovrummet. Nu vaknade han, hihi.


Recension: The Deal (2008)

The Deal (2008)The Deal är en komisk film som handlar om en dekis regissör, Charlie Berns, som går med på att genomföra en film om en 1900-tals politiker, Benjamin Disraeli. Det är hans systerson som har skrivit manuset, och det enda sättet för Charlie att kunna få finansiering av filmen är att skriva om manuset och ha med en stjärnskådis.

I Rollen som Charlie ser vi William H Macy, som vi har sett i en rad många filmer som "Seabiscuit", "Sahara" och "Being Human". Som Deidre Hearn (Charlies regissör-partner) ser vi den mycket omtyckta och förra superskådisen Meg Ryan. Hon var vi bland annat sett spela emot Tom Hanks i "When Harry Met Sally" och i "Top Gun" mot Tom Cruise. Rapparen LL Cool J ser vi som rollen som stjärnskådisen Bobby.

The Deal var sådär enligt mig. Helt ok i början av filmen, men sen dog den av rätt rejält. Det är H Macys insats som höjer filmen något dock.

The Deal får 3 av 10 pappa-poäng!

Rättelse av Gay-inläggen...

Fick nu en kommentar på förra inlägget som handlade om diskrimineringen mellan gay- och heteros. Det inlägget grundades på en kommentar jag fick om att heteros inte är välkomna till gay-fester. Jag skickade då ett mejl till en RFSL-organisation (jag väljer att inte namnge den personen som svarade på mitt mejl) och frågade rätt ut om det var såhär, och då fick jag svaret att så var fallet. Men nu, har jag fått en ny kommentar från en kille som kallar sig Joacim (behöver inte vara hans riktiga namn, men anledningen till att jag nämner hans namn är för att han själv har skrivit ut sitt namn under kommentarerna) och han har nu klargjort för mig hur det ligger till.

Heteros ÄR välkomna. Det kvittar vem eller vad du är. Dock är sällskapet slutet, men vem som helst kan bli medlem. Bara för att man är gay så är man inte automatiskt medlem i RFSL.

Jag vill rikta ett tack till Joacim, och be om ursäkt över den felaktiga informationen jag har spunnit vidare på!

Jag kvarhåller min ställning till diskrimineringen i andra sammanhang dock. Det finns så mycket felaktigheter i vårt samhälle som behöver rättas till. Så... Mr Reinfeldt och resten av partiet, börja jobba för detta är inget som man kan kringå...

Theodor 1 månad idag...

Glömde skriva och berätta att vår lilla pojk blir en liten större pojk idag, då det redan har gått en månad sen han föddes. Känns som om det var för en timme sen. Innan förstod man inte riktigt vad alla snackade om när dem sa:

- Ta vara på tiden nu i början, för den försvinner som i ett naffs!

Nu förstår man, för man börjar redan se hur stor han börjar bli. Växer och knakar gör det, vår lilla älsklings-pojk.


Theodor och T


Grattis min son, älskar dig! Älskar dig T. Ska vi sova nu T?

Recension: The Curious Case Of Benjamin Button (2008)

The Curious Case Of Benjamin Button (2008)The Curious Case Of Benjamin Button är en helt underbar film som handlar om ett barn som föds som gammal, och som blir yngre och yngre fysiskt sett. Han får namnet Benjamin, och hur han får sitt efternamn hör till historiens gång. Brad Pitt som spelar huvudrollen som Benjamin, gör en extraordinär prestation och som berättare imponerar han stort. Även Cate Blanchett som spelar Benjamins käraste, Diasy, fortsätter att samla stjärnstatus i Hollywood som en av världens bästa skådespelare. Jag vill inte avslöja för mycket om filmen, så jag råder er att gå och se den på bio snarast! Den är hyllad världen över, dock vissa ratar den totalt. Vissa kan tycka att den är alldeles för långsam, men det är just det den ska vara. Man ska titta på filmen med ro, och följa med genom Benjamin Buttons liv. Enligt mig så räddar Brad Pitt filmen från att vara långsam, med hans berättar-röst.

Brad Pitt har vi sett i filmer som Ocens Eleven, The Mexican och Babel. Cate Blanchett har vi sett i I'm not there, Little Fish och Babel.

Kul att veta om filmen är att den sägs ha inspirerats av Mark Twains kommentar om att det är synd att det bästa i livet kommer först och det sämsta sist.


The Curious Case Of Benjamin Button får 9 av 10 pappa-poäng

Omröstningen 090201 - 090207...

Då var ännu en omröstning klar. Ber om ursäkt att resultatet publiceras ut nu en dag för sent, men jag kunde inte förrens idag mina vänner. Som nu ser så vann Superman med en klar vinst. Tre röster mer än tvåan Fantomen, som jag kom på nu är den enda jag inte namngav i engelsk form. Fantomen heter "The Phantom" på engelska, så nu vet ni det. Den nya omröstningen är i full gång så ni vet, och nästa veckas omröstning, så kan man vinna ett pris.


Omröstningen 090201 - 090207

Mer av Gay-inlägget...

Alltså, nu blir jag ännu mer irriterad. Jag skrev ju i ett inlägg (rubrik: Gay, gay, gay...) som handlade om den uttjatade gay-kulturen och hur mycket man pratar om att man är gay. Att det inte går en sekund innan man hör en homosexuell säga:

- Jag är bög och jag vill att hela världen ska höra att just jag är bög.

När jag väl publicerat det inlägget så fick jag en del kommentarer och synpunkter (även vissa mer fientliga som jag raderade för det är inte ur fientlig synpunkt jag skrev det inlägget). Men det var dock en liten kommentar som jag reagerade på och tänkte att detta kan inte vara sant. Så jag kollade upp det och ta mig tusan, det stämmer...

I kommentaren så sa skribenten:

- RFSL kan stänga ute heteros från sina fester, men tex du och jag kan inte ordna en fest på Berns och stänga ute homosexuella.


Alla är vi olika, men kommer från samma plats


Hur vrickat är inte det på en skala? Vad är det för diskrimineringslag vi har i Sverige egentligen? Hur kan det komma sig att homosexuella får stänga ute heteros, när man inte får göra det vice versa? Det är ju så diskriminerande så man blir mörkrädd. Varför har inte detta ändrats lagmässigt? Säg inte att politikerna och samhället är så rädda för att bli anklagade för diskriminering, att dem inte vågar ändra något i lagen som missgynnar/gynnar homosexuella. När jag nu tänker efter så finns detta problemet även i andra sammanhang. Till exempel på VISSA bosniska fester, där svenskar inte är välkomna. Men sen när en svensk fest ordnas och försöker utestänga bosniska medborgare, då anmäls man för rasism. Jag menar absolut inget illa vare sig mot homosexuella eller mot människor med utländska rötter. Jag vill bara att vi alla stannar upp lite och tänker egenom vilka samhällsproblem vi har i vårt land. Om vi nu kämpar så hårt mot diskriminering, varför fixar vi inte till detta då? Det måste vara likt för alla, annars faller hela konceptet med anti-diskriminering...

Sovit en hel natt...

Vi är ju som sagt hos Theodors mormor och morfar, och vi har nu vaknat upp efter en hel nattsömn. Dem har varit så snälla och tagit hand om lille Theo inatt, så att vi trötta föräldrar kan få sova ut lite. Det kan jag säga att det var inte fy skam! Så, Theodors farmor och farfar... you are next!

Nu ska vi snart åka hem igen, men vi har mycket att göra idag. Ska inom mina föräldrar och sen hem till T:s faddrar. Men vi höres snart igen mina vänner...

Ny omröstning ute...

Resultatet på förra veckans omröstning kommer läggas ut imorgon, då jag inte har möjlighet att göra det nu eftersom att jag är hos mina svärföräldrar. Men jag har nu lagt ut den nya omröstningen! Vem är din favorit inom skådespelar-världen?

PS: Nästa veckas omröstning kommer jag ha med ett litet pris. Den veckan kommer det istället för att vara en omröstning, vara en gåta med tio stycken svarsalternativ. Den som svarar rätt snabbast vinner. Och det man kan vinna berättar jag inom sinnom tid!


Igår hos päronen...

Igår körde vi hem till mina föräldrar efter att jag hade kommit hem från jobbet och efter att vi hade badat lille Theo. Tyckte det var dags att bada honom, då han har dem senaste dagarna använt sitt kräk som hudlotion. Och det är ju inte fräscht och bra för den underbart lena huden.

Vi körde då som sagt hem till mina päron för att slappa lite. Anledningen var ju mycket också för fredags-pizza-dagen och att Theodor ska få mysa med sin farmor och farfar. Viktigt att far- och morföräldrar får en nära kontakt med sina barnbarn, tycker både jag och T...Theodor och jag redo för att åka till farmor och farfar


Sedan såg vi en film också, en film som jag har väntat på jättelänge. Benjamin Button. Jag vill inte avslöja något om vad jag tyckte om den, så det får ni läsa i recensionen som jag tänkte skriva alldeles strax.

Nu ska jag köra bort till träningen. Vi ska löpträna och sedan blir det nog lite fys-träning. Försäsongen måste jag säga är riktigt tråkigt. Men det är viktigt så att man orkar ha så roligt som möjligt sen till sommaren på den underbart gröna fotbollsplanen. Efter träningen bär det av till T:s föräldrar. Vi ska sova över där till imorgon, och under tiden blir det nog bara mys. En liten fågel viskade i mitt öra att vi kommer bli bjuda på planka? Hihi... (Feel the preasure svärmor!)

Theodor blir större...

Ska bara berätta lite kort att Theodor var hos BVC idag för en kontroll. Han väger nu 4110 g och är 51 cm lång. Han har från att vara 49 cm och väga 3340 g, blivit så mycket större på bara tre och en halv vecka! Gud, vad stolt man blir. Vår lilla kille. Min och T:s pojk, som snart är tonåring (känns det som).

Och nu en helt annan sak. Dagens punch-line går till... Rickard! (mrrocky.blogg.se):

- Det är lättare att be om förlåtelse, än om tillåtelse!

God natt allihopa =) Nu ska jag och älsklingen äta chokladpudding!


Recension: Pineapple Express (2008) (Film)

Pineapple Express (2008)Pineapple Express är en komedi regisserad utav David Gordon Green, som även har medverkat i "All The Real Girls", "Undertow" och "Snow Angels". Huvudtemat i filmen är en drog som kallas för (håll i er)... Pineapple Express! Denna drogen (som är en marijuana-sort) kommer senare i filmen orsaka en jakt på liv och död.

Seth Rogen spelar huvudrollen som Dale Denton, och när denne skall besöka ett hus på uppdrag via sitt arbete får han vittna till ett kallblodigt mord. Han får då panik och slänger ut sin ovärderliga joint genom bilfönstret, och försöker köra därifrån. Men hög som han är, så kör han in i en bil framför honom som står parkerad, som skapar ett tillräckligt högt ljud som orsakar att han blir upptäckt. Det är nu den hektiska jakten på vittnet till mordet börjar.

Seth Rogen har haft många strängar på sin lyra. Han har vid 26 års ålder medverkat som skådespelare i runt 26 produktioner, skrivit manus till sex produktioner och producerat lika många. Filmer vi har sett han i är "Superbad", "Knocked Up" och i "The 40-Year-Old Virgin".
Seth Rogens motspelare James Franco medverkar också i filmen. Han känner vi igen ifrån tex. storfilmerna "Spider-Man" 1,2 och 3. Han är en mycket talangfull skådespelare, som ännu inte har fått visa sin fulla kapacitet. Så mitt tips är att komma ihåg hans namn. Visst, i denna filmen spelar han en korkad pundare med ingen som helst framtidsutsikt. Men det är det som imponerar mig att han även kan spela en sådan här roll.

Jag tyckte den var grymt rolig, och en av få pundar-filmer som jag verkligen kan rekommendera. Det är främst Seth Rogens korkade skådespeleri som lyfter filmen, men även James Francos smarta stil. Som sagt, jag tycker ni ska se den om ni verkligen vill skratta.

Pineapple Express får 7 av 10 pappa-poäng

Gay gay gay...

Jag förstår verkligen inte vad som händer i världen. Har vi inte viktigare saker att fokusera på? För att klargöra, jag har ingenting emot homosexuella och det stör mig inte det minsta att de har den läggningen de har. Men något som stör mig så otroligt mycket är all denna publicitet den homosexuella världen har fått, bara för att dem är homosexuella.Varför då? Jag lyssnade på P3 här om dagen och där var det återigen samma gnabb som man läser och höHomo-äktenskapr varenda dag numera. "Jag är bög och det står jag för..." eller "I'm here, I'm queer".

Om man nu kämpar så hårt för att göra den homosexuella kulturen accepterad i samhället, varför går man då runt och tjatar om det hela tiden. Att man är bög och att det är det mest naturligaste i världen osv. Och varför i hela friden firar man "Pride"? Kan någon förklara det för mig? Varför ska man fira vem som är "Årets Gay"? Det ger mig en stor lust att införa en festival som kan kallas "Heterofestival", och där kan vi kora vinnare till olika nomineringar. Men då skulle jag inte bli förvånad över att det skulle droppa in anklagelser om homofobi och förtryck osv bara för att man firar att man är hetero.

Snälla ni, sluta tjata om att ni är homosexuella. Kan ni inte bara vara gay och lesbisk, och sen är det ingenting mer med det. Lev era liv, och lev med den ni älskar. Det kommer alltid finnas synpunkter på homosexualitet, men det finns det för allting annat här i världen. Rasism och polygami är två praktexempel på detta.

Nu är det kanske många som kommer reagera på detta inlägget, men jag vill ändå få fram min synpunkt. Och som jag skrev innan, jag har absolut ingenting emot homosexuella. Alla är vi olika, men lika mycket värda...

Jolt + Bolt = Konspiration!?

Har ni tänkt på att "gamer"-drycken Jolt och Disneys senaste film Bolt (som jag precis har skrivit en recension om) är väldigt lika i både namn och utseende. Titta på bilden här nedanför och jämför. Det var en annan bloggare som också har skrivit om det här, så jag tänkte att jag måste föra vidare denna nyhet. Är det konspiration eller ett sammanträffande? Man kan kanske tänka sig att Jolt har kontaktat Disney och lagt in en massa pengar för att det skulle bli såhär, för även om man inte direkt inser vad Bolt är likt så borde hjärnan kunna snubbla på Bolt och Jolt. Jag menar att det blir en rätt så bra reklam-pelare för Jolt. Om man tycker tex att Bolt är en jätte bra film som skapar underbara känslor, så är ju risken stor att de undermedvetna tankarna även faller i smaken när man hör ordet Jolt.

Namnet är så likt att det skiljer endast en bokstav. Sedan har vi utseendet, titta på O:et i båda namnen. Vad har just den bokstaven? Jo, en blixt. Hur kan det bli sådant sammanträffande, om det inte har tänkts på det här innan? Avgör själva, konspiration eller sammanträffande?Jolt och Bolt... Sammanträffande eller konspiration?

Söka arbete...

Idag har jag skickat in en arbetsansökan till ett företag som håller på med skadedjursbekämpning. Vi får se om jag får det, så under tiden tills vi väntar så får ni hålla tummarna för mig. Fick reda på att jag kanske inte får fortsätta på mitt nuvarande arbete pga. finanskrisen. Rätt tråkigt, för jag hade precis börjat odla lite känslor till det där stället. Men vi får se på den ljusa sidan, om jag får det andra jobbet så kan ni ju kalla mig tex. "Kackerlackan" eller nått...

Skickade in en annan ansökan med till Citygross, men dem har redan börjat med intervjuerna och ansökningstiden har gått ut, så jag antar att det inte blev något där heller. Tanken på att gå in i arbetslös-livet, med en ny fin lägenhet och en liten bebis att ta hand om, är inte så lockande. Rent ut sagt, för jävligt. Men det löser väl sig, eller hur pappa? Du pratar ofta med mig om just det, att det kommer ordna sig... att vi inte behöver oroa oss. Ja, jag tror dig. Det kommer lösa sig...Theodor sover så söttVi har tittat på en ny film med en sovandes Theodor mellan oss, och den hette "Pineapple Express". En pundar-komedi-film som handlar om joints och marijuana. Den kanske inte låter som ett vidare kap, men den var verkligen rolig. Dem driver med knark-kulturen, och det måste man förstå när man ser den. Det är ändå en komedi...


Recension: Bolt (2009) (Film)

Bolt (2009)Bolt är en hund som är populär och omtyckt. Han är en så kallad superhund, som har en rad olika superkrafter. Bland annat ett super-skall, laser-ögon och har muskler som ingen annan. Han är en sorts superhjälte, och det finns ingenting han inte klarar av. Tror han iallafall. För i själva verket så är han bara en vanlig hund, som kan skälla och tigga med ögonen. Allt det han tror på är inte verklighet, då han är med i en tv-serie som handlar om en flicka och hennes hund som beskyddar henne från den elake mannen med ett grönt öga. Och Bolt är huvudpersonen! Allt flyter på som det ska, tills han av misstag smiter ut ur studion för att rädda Penny (flickan han beskyddar) som i förra avsnittet blev tillfångatagen av den elake mannen. Men som ni förstår, det är inte på riktigt med det vet inte Bolt. Han springer ut med tron om att han är oövervinnerlig, och skall rädda sin kära matte. Efter en liten stund träffar han Mr. Mittens, som är en katt-hona, och som hjälper honom på vägen.


Filmen är en animerad berättelse skapad utav Walt Disney, och även denna filmen följer samma stil som de andra Disney-filmerna. Då menar jag inte att det skulle vara något negativt, utan att det då känns som en välgjord familjefilm.

Rösten som Bolt görs utav den gamla musikalstjärna John Travolta, som vi har sett i filmer som Grease, Saturday Night Fever och Hairspray (där han spelade en medelålders-mamma) och som Penny hör vi sångerskan Miley Cyrus debutera som röst åt en animerad figur.

Denna filmen tyckte jag var mycket underhållande, speciellt de komiska inslagen. Jag syftar då på de korkade duvorna och den galna hamstern Rhino som har tittat på tok för mycket på action-filmer. Helt klart godkänd Disney-film!


Bolt
får 5 av 10 pappa-poäng

"Improv"...

Fick höra igår om något rätt häftigt som tydligen är på uppsvingen från USA. Det kallas för "Improv" och det innebär att en grupp frivilliga människor samlas på en plats i en stad, och gör en synkroniserad sak. Som i klippet som jag har lagt in här i inlägget.
Det finns överallt på internet olika organisationer, och i detta fallet är det "Improv Anywhere". De lägger ut en "uppgift" på sin hemsida, och sen får vem som helst vara med. De går till den valda platsen och inväntar order. De frivilliga människorna kallas för "Agents".
I klippet nedanför är de i Grand Central Station i New York, och skall vid ett visst klockslag stå helt still i 5 minuter. Meningen med detta är för att se omgivningens reaktion, och som en mycket respekterad man inom "Improv" sa:

- Vi gör detta för att bryta människans dagliga mönster. Vi vill skapa reaktioner som skall influrera i ett ändrat beteende, och att i sin tur mutera tankesättet. Vi är så vana vid saker och ting, då vi misstycker när något annorlunda sker.


Jag tycker det är förbannat coolt. Haha, kolla omgivningens miner och ansiktsuttryck. Dem fattar ingenting =)Måndag...

Katten Gustaf, Är det bara jag, men var inte denna måndagen rätt bra för en gångs skull? Tycker att det brukar vara så oerhört jobbigt att gå upp redan vid kl 05.00 på morgonen, när man har sovit lite längre på helgerna. Om man nu tycker 9-tiden är länge vill säga. På helgerna ska man ju vila ut, och inte tänka på arbete. Därför blir det självklart så, att när måndagen väl börjar så måste man ju återgå till arbetslivet igen. Den eviga omställningen från arbete till fritid, för att sedan återigen återgå till arbetet. Om man leker med tanken, att det liv vi lever nu är helvetet och att när vi dör så kommer vi till himlen. Vissa tror ju att det är just så. I helvetet så har vi sedan skoltiden fått läsa att man får arbeta i evighet, som han som är lovad sin frihet om han kan rulla en sten till toppen av ett berg som saknar topp. Det kan vi kalla för ett psykologiskt helvete, en hopplös känsla. Kanske är det så som vi sa innan, att vi i nuet lever i Guds helvete. Arbete fem dagar i veckan, och sedan stänker han in lite hopp av frihet och glädje så att vi sedan får arbetet tillbaka-slängt i ansiktet. Vem vet, men har jag nu precis skapat en ny religion?!

Hur som helst, så var denna måndagen underbart bra. Fastän att jag inte hade sovit så mycket natten innan, så var jag ändå rätt pigg. Morgonen möttes av en bild som jag aldrig kommer glömma. Den är liksom inpräntad. Bilden av T och Theodor som ligger jämte mig, ansikte mot ansikte och sover sött. Underbart =)

Sedan flöt dagen på i vanlig takt, och nu har vi precis tittat klart på en film. "Eagle Eye" hette den. Det har liksom blivit så nu, att klockan 20.00 varje kväll kollar vi på en film, för det är då Theodor sover. Då får jag och T vår lilla stund tillsammans, då vi kan mysa. Vi har fått en liten son som vi älskar, som vi vill vara med varenda sekund. Men man får inte glömma bort att vara med sin trolovade, den man älskar och högaktar. Man måste vara rädd om dessa känslor, för hur kan man fortsätta leva om dessa försvann från en?


Full-time...

Då har man tittat klart på den filmen. Det kommer en liten recension på den med så småning om. Imorgon kanske, eller kanske rent av i kväll. Tror snarare på imorgon.

Idag har det varit en riktig städ-dag. Jag och T har verkligen fått undan allt idag, bland annat alla kläderna som låg i en liten flyttkartong. Vi har städat, diskat, torkat av soffan (från all bebis-kräk och cola-spill), tvättat all tvätt, bytt blöja på Theodor, satt upp en lampa, flyttat upp saker till vinden, bytat blöja igen, dammsugit, satt upp en tavla och sist men inte minst spikat upp en afrikansk mask. Japp, du tänker rätt.. vi är rätt duktiga vi!

Idag åt vi lite spaghetti och köttfärssås, och sen fick vi besök av T:s faster med familj. Det var ju inte riktigt oss dem helst ville träffa utan det var ju självklart lille Theo. Han fick presenter dock, ett par fina byxor och en cool tröja med slip-over. Riktigt fräsiga kläder det finns nuförtiden =)

Vi har till och med varit ute och gått idag med vagnen (med Theodor i förstås). Så idag har vi fått motion. Jätte skönt att komma ut lite. Man blir så mycket piggare och kroppen mår jätte bra av att få komma ut och röra sig lite. Känna den friska luften strömma ner i lungorna, för att rensa ut det gamla. Härligt, härligt. Vi hälsade på min syster som jobbar på biografen. Ni som är nya läsare, där jobbar även jag och T. Så vi kan säga att det är ett litet familje-företag =)Jag och Theodor tittar på varandra


Nu sitter jag här som sagt, efter att ha tittat på filmen Bolt. Den va som jag trodde, en typisk Disney-film fast med lite annorlunda stuk. Men men, det får ni läsa i recensionen som sagt. Nu ska jag sova hade jag tänkt mig. Alla ni nyblivna pappor som arbetar... SOV!

Half-time...

Sitter just nu på golvet framför tv:n, och skriver lite i bloggen under tiden jag väntar på att T har bytat klart blöjan på Theodor. Om ni undrar varför jag sitter här, så är det för att vi tittar på Bolt (den nya disneyfilmen) och jag har kopplat in datorn i tv:n. Så nu kan vi kalla detta för lite halv-tid :)

Nu ska jag värma mat till han. Skriver mer sen =)


Ny omröstning utlagd...

Som ni ser så är denna veckans omröstning utlagd här till vänster i vänsterspalten, så skynda och rösta! Vi måste ju reda ut detta mysterium vilken superhjälte som är den mest önskade!

Omröstningen 090126 - 090201...

Då var även denna veckans omröstning klar. Denna gången, som vi alla vet, så röstade vi om vilken barn-figur eller karaktär som är våran personliga favorit. Ni kan ju själva se här nedan, att den ni tyckte allra mest om var Björne i "Björnes Magasin". Kan inte säga att jag är förvånad faktiskt. Jag röstade också på Björne. Men själva magin försvann dock när Lantz (han som spelade Björne från första gången) fick sparken. Ryktet säger att han misshandlade sin fru, men jag har inte fått det bekräftat. Runner-up blev Bamse.


Omröstningen 090126 - 090201

Recension: Eden Lake (2008) (Film)

Eden Lake (2008)Eden Lake är en film som väcker minnen till tiden då thriller- /skräckfilmer var som bäst. Den är oerhört smart gjord, och storyn är i toppklass. När man namnger en film med genren "skräck", så kanske man får en bild av filmer som "Scream" eller "Fredag den 13". Att man ständigt ska se personen lite i profil, så att helt plötsligt från ingenstans skall komma fram ett monster eller en mördare för att skrämmas. Men inte i denna. Denna kan man se mer som en psykologisk thriller, som man får hemska rysningar av. Även nu efteråt, när man tex. sitter och skriver en liten recension om den. Jag fick tipset om att se denna filmen, eftersom att den skulle framkalla sådana känslor.

Filmen handlar om det unga paret Jenny och Steve, som åker iväg till en idyllisk skog omringad av en sjö. De tänkte ha en fin, romantisk övernattning och bara komma ifrån vardagen lite. Men friden störs dock rätt snart, då ett gäng ungdomar och barn belägrar stranden med sina rop och skrik. Steve som har många planer för den romantiska stunden, tappar sitt tålamod och går för att be dem skruva ner volymen till musiken de spelar. På bio-planschen för Eden Lake står det "An Unforgettable Weekend", och det är ju det minsta man kan säga...

Något som överraskade mig var skådespelarna. Alla utom en, som jag har sett innan i tex. "300" och i den storslagna serien "Band of Brothers", och han heter Michael Fassbender (I filmen spelade han Steve). Han visste jag var bra, men dem andra blev jag mycket imponerad över. Tex. Michaels motspelerska Kelly Reilly (Jenny) och Thomas Turgoose (som en utav ungdomarna i gänget). Den sist nämnda, Thomas, känner vi igen från den mycket omdiskuterade filmen "This is England". Han vann priset British Independent Film Awards 2006 för sin prestation i den filmen, som även var hans debutfilm.

Ni kanske redan har förstått det, men enligt mig så är denna filmen mycket sevärd! Jag såg den för ca. 1½ timme sen nu, och jag sitter fortfarande och tänker på den. Om ni tycker om "Flugornas Herre", så lovar jag er att ni kommer tycka om denna mer. Helt klart sevärd...

Eden Lake får 7 av 10 pappa-poäng!

RSS 2.0