Recension: Bolt (2009) (Film)

Bolt (2009)Bolt är en hund som är populär och omtyckt. Han är en så kallad superhund, som har en rad olika superkrafter. Bland annat ett super-skall, laser-ögon och har muskler som ingen annan. Han är en sorts superhjälte, och det finns ingenting han inte klarar av. Tror han iallafall. För i själva verket så är han bara en vanlig hund, som kan skälla och tigga med ögonen. Allt det han tror på är inte verklighet, då han är med i en tv-serie som handlar om en flicka och hennes hund som beskyddar henne från den elake mannen med ett grönt öga. Och Bolt är huvudpersonen! Allt flyter på som det ska, tills han av misstag smiter ut ur studion för att rädda Penny (flickan han beskyddar) som i förra avsnittet blev tillfångatagen av den elake mannen. Men som ni förstår, det är inte på riktigt med det vet inte Bolt. Han springer ut med tron om att han är oövervinnerlig, och skall rädda sin kära matte. Efter en liten stund träffar han Mr. Mittens, som är en katt-hona, och som hjälper honom på vägen.


Filmen är en animerad berättelse skapad utav Walt Disney, och även denna filmen följer samma stil som de andra Disney-filmerna. Då menar jag inte att det skulle vara något negativt, utan att det då känns som en välgjord familjefilm.

Rösten som Bolt görs utav den gamla musikalstjärna John Travolta, som vi har sett i filmer som Grease, Saturday Night Fever och Hairspray (där han spelade en medelålders-mamma) och som Penny hör vi sångerskan Miley Cyrus debutera som röst åt en animerad figur.

Denna filmen tyckte jag var mycket underhållande, speciellt de komiska inslagen. Jag syftar då på de korkade duvorna och den galna hamstern Rhino som har tittat på tok för mycket på action-filmer. Helt klart godkänd Disney-film!


Bolt
får 5 av 10 pappa-poäng

Kommentarer
Postat av: T

De va ändå inte så bra betyg :) Ja trodde du tyckte bättre om den än så :P

Älskar dig ändå <3

2009-02-04 @ 23:43:33
Postat av: N

Ja, men det är ett godkänt betyg ändå. Det finns dock mycket bättre animerade filmer som tex. Wall-E. Puss älskling...

2009-02-04 @ 23:46:02
URL: http://kastri.blogg.se/
Postat av: michelle

filmen är underbar <3

2009-02-05 @ 20:12:14
URL: http://hollywoodfreak.blogg.se/
Postat av: michelle

och som Mr. Mittens hör vi sångerskan Miley Cyrus debutera som röst åt en animerad figur.



förlåt, men måste bara rätta lite (a)

Miley Cyrus har rösten till den lilla flickan Penny :)

2009-02-05 @ 20:14:20
URL: http://hollywoodfreak.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0